Duo Pals/Thastum

 

Tittit van der Pals, cello & Malene Thastum, klaver

Tittit og jeg begyndte at spille sammen i 2016, hvor vi satte os for at dykke ned i nogle af cello/klaver-musikkens mesterværker. Alle de store komponister – fra Beethoven til Sjostakovitj – har skrevet fantastisk musik for denne konstellation: En skatkiste af sonater, variationer, vuggesange, fantasier, suiter, danse hvor celloens mørke sangbarhed pakkes ind og udfordres af klaverets dynamiske klangrigdom.

Det blev hurtigt klart at vores samarbejde var en uventet gave: At finde hinanden i et duosamspil er et lykketræf, som forpligter. Vi vil gerne dele vores glæde over musikken, og i løbet af kort tid har Duo Pals/Thastum optrådt i mange forskellige sammenhænge: Kirker, musikforeninger, museer og huskoncerter i både Danmark og Sverige.

Vi lægger vægt på at skabe gode, variererede koncertprogrammer, hvor vi med korte introduktioner hjælper lytteren på vej ind i de mange forskellige musikalske landskaber.

Duo Pals/Thastum har fået særdeles god respons fra publikum, der fremhæver stor intensitet, følsomhed og perfekt kammermusikalsk samspil.

Foto: Edyta Sørensen, iPerspektiv